Waarom ik mijn GSM ook weleens UIT zet

Kort geleden werd ik getrakteerd op een bijzonder verbaasd gezicht. De reden: ik heb verteld dat ik mijn mobiele telefoon tijdens mijn vakantie lekker thuis laat.

Blijkbaar is dit een bijzondere daad. Haast een daad van verzet tegen een cultuur van bereikbaar-moeten-zijn. Maar zeg nu zelf: welke waarde heeft een mobiel als ik aan het strand in Cuba zit? Als ik gebeld wordt, kan ik er dan iets mee? Als er iets in Nederland gebeurd, kan ik daar dan iets aan veranderen? Nee.

Maar ook in het dagelijks leven heb ik de vreemde gewoonte om mijn mobiel uit te zetten als ik ergens mee bezig ben, simpelweg omdat ik datgene wat ik doe, of diegene met wie ik samen ben, de aandacht wil geven die het/hij/zij verdient. Het waarom is voor mij bijzonder helder. Voor een paar “ouderwetse” mensen ook. Maar voor de meerderheid van de moderne mens, schijnt het een onmogelijkheid.

Daarom vond ik het bijzonder leuk dat ik iemand mijn standpunt hoorde uitspreken op TED. Jawel, die bijeenkomst over Technology, Entertainment and Design. Die ruimte vol met gadgetloving, hype-following, moderne on-line mensen.

De essentie waarom ik mijn telefoon uitzet…. op 2 minuut 25.
Enjoy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.