Vindt Halsema vrouwen inferieur?

Vrouwen zijn gelijkwaardig aan mannen.

Zo, ik heb het gezegd. En ik geloof er ook vol overtuiging in. En met mij, zijn er velen die vinden dat achterstelling van vrouwen een slechte zaak is. Maar, in tegenstelling tot anderen, ben ik af en toe wat kritisch over het bevoordelen van vrouwen.

Een van de politici die, in mijn ogen, altijd vooraan loopt in de strijd voor emancipatie en vrouwenonderdrukking is Femke Halsema.

Dus wie had ooit gedacht dat ik me boos zou maken over een vrouwonvriendelijke opmerking van mevrouw Halsema??

Okay, ze zal het niet zo bedoeld hebben, maar haar uitlatingen vandaag op Radio 1, spreken boekdelen. (Ik wou dat ik een linkje kon geven, maar helaas….)

Waar gaat het hier om? Om Prinsjesdag, uiteraard, maar meer specifiek over de voorgenomen bezuinigingen op kinderopvang. Wat zei mevrouw Halsema? Ze zei dat de bezuiniging op de kinderopvang een slecht idee is (mee eens) omdat dit het werken voor vrouwen onaantrekkelijk maakt.

Excuse me?

Als je bezuinigt op kinderopvang wordt werken voor vrouwen minder aantrekkelijk? En dat uit de mond van de vrouw die altijd zo kritisch is op het fenomeen dat het “altijd” de vrouw is die minder werkt als er kinderen komen? Misschien ben ik naïef, maar als ik een rekensommetje uitvoer, kom ik alleen tot de conclusie dat duurdere kinderopvang kan leiden tot een lagere koopkracht van het gehele gezin. Ofwel doordat meer aan kinderopvang betaald wordt, ofwel omdat één van beide partners minder gaat werken.

Maar in de ogen van Halsema moet dat dus meteen de vrouw zijn.

Nogmaals, het zal vast niet zo bedoeld zijn, maar zo een opmerking zegt veel, heel veel, over het wereldbeeld dat mevrouw Halsema heeft.

Zonde…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.