Uitgeprobeerd: Spy-Slide van Spy-Fy

Een paar dagen geleden kreeg ik de vraag of ik misschien interesse had in een SpySlide. De wat? De SpySlide, een schuifje dat je op je laptop kunt plakken om daarmee je webcam naar believen af te schermen of te openen. Helemaal top voor je privacy dus!

Deze SpySlide mocht ik uitproberen, als ik daar dan iets over zou vertellen.

Mensen die me een beetje kennen, weten dat ik wat meer dan gemiddeld geef om mijn privacy. Toen een paar jaar terug uitlekte dat de NSA regelmatig webcams, adviseerde het OM, bij monde van de “cyber-officier” je webcam af te plakken. Gehoorzaam plakte ik een post-it met plakband voor mijn webcam.

Toen later bleek dat hackers webcams ook gebruiken om dingen te zien die ze niet hoeven te zien, werd dat plakbandje niet meer losgehaalt. Dus ja, ik wilde er wel eentje hebben.

Sceptisch

Voor ik de SpySlide ontving, groeide wel een lichte scepsis. Ik verwachtte een plastic schuifje te ontvangen, van een centimeter of vijf breed en één hoog. Dat zou ik dan met een plakrandje op mijn laptop plakken, waarna ik mijn webcam “op slot” kan zetten. Ik vroeg me ook af of het lijmrandje sterk genoeg zou zijn om te blijven zitten. En zou het schuifje wel schuiven?

De werkelijkheid

En toen werd de SpySlide bezorgd. En ik had het niet eens door. Want ik verwachtte een pakje, maar kreeg een envelop. Eentje die samen met de blauwe envelop en een reclamezending op tafel terecht kwam en daar twee dagen bleef liggen voor ik eindelijk eens de tijd nam de post door te nemen. Pas toen zag ik het logo en realiseerde ik me dat zo een schuifje inderdaad niet groot hoeft te zijn.

Bijzonder klein

Wat er uit de envelop kwam, was helemaal verbazend. Het schuifje is nog geen milimeter dik (0,6 mm, om precies te zijn). Het ontwerp is strak en minimalistisch. Geen overdreven leukigheden, maar gewoon de essentie: een kleine toevoeging aan je laptop dat je privacy borgt.

De Spyslide is zelfs nog dunner dan een paperclip (Foto: Spy-Fy)

De duurzame zeurder in mij vraagt zich dan wel af waarom de verpakking zo groot is in vergelijking met het gekochte. Kost toch weer extra ruimte in de vrachtwagen, dode bomen enzo. Maar aan de andere kant: als je de verpakking niet had, zou je de SpySlide volstrekt over het hoofd zien, zo klein is het…

Absoluut geen goedkoop plastic prul

Mijn verwachting een plastic dingetje te ontvangen werd ook gelogenstraft. De SpySlide van Spy-Fy is gemaakt van oerdegelijk roestvrij staal Het is lichtgewicht en schuift onverwacht soepel. Dat is kwaliteit. Goede kans dat de SpySlide langer meegaat dan mijn laptop.

Jammer dat de lijm zo goed is, want anders kon ik hem meenemen naar mijn volgende laptop. Je moet trouwens ook een vaste hand hebben, want voor je het weet plak je hem er scheef op (dat is echt iets voor mij… deze ging gelukkig wél goed!

Kopen?

Interesse in de SpySlide? Je kunt hem helaas nog niet kopen. Vanaf 22 februari 2017 kun je via de website van Spy-Fy pre-orderen. Naar verwachting zullen de SpySlides officieel (pas) in april geleverd worden. Mijn contactpersoon (dat klinkt ook best “Spy-ish”; contactpersoon) vertrouwde me echter toe te hopen dat levering in Nederland iets sneller zou kunnen. De eersten al in maart.

Blij

Wat hij gaat kosten? Slechts € 7. Dat valt me best mee, voor zo een smooth-en-slick design. Kortom: betaalbaar, mooi, pricacy-borgend. Jep, de SpySlide maakt me best een beetje blij.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.