Tien getuigen en niemand grijpt in…

Verbijsterend…. het bericht dat vandaag in De Gelderlander stond met de titel “Tien reacties na verkrachting”. Eigenlijk een berichtje van niets, maar erachter schuilt een wereld van leed, onverschilligheid en gebrek aan fatsoen.

NIJMEGEN – Er zijn, naar aanleiding van een getuigenoproep, zo’n tien reacties binnengekomen over de verkrachting van een 44-jarige vrouw in het Kronenburgerpark in Nijmegen.

Die informatie wordt nu onderzocht. Het misdrijf vond op het voetpad (zijde Vredestraat) plaats in de nacht van zondag 2 op maandag 3 januari, maar werd pas vrijdagavond gemeld door de politie. De dader zou een jongeman van ongeveer 18 zijn.

Tien reacties dus. Tien mensen die eigenlijk met droge ogen zeggen: “Ja, ik zag hoe die vrouw verkracht werd, maar ik heb er niets aan gedaan”. Kijk, dat je bang bent klappen te krijgen als je erop afrent kan ik me op zich nog wel voorstellen. Maar zou er nu echt -in een land waar zowat twee keer zoveel mobiele telefoons als inwoners zijn- nou helemaal niemand zijn geweest die gewoon even 1-1-2 had kunnen bellen?

Zo jammer, dat die Postbus-51 spotjes totaal geen effect lijken te hebben…

2 Comments

  1. Frederique1

    Wil toch niet zeggen dat al die getuigen in de buurt waren en in konden grijpen? Kan ook zijn dat ze later iemand hebben zien wegrennen, of iets hebben gehoord van buren, of iets hebben gevonden. Dat hoop ik tenminste… 🙂

  2. Natuurlijk chargeer ik de boel. Doel was ook om een beetje een discussie los te maken over “wat doe je als je iets ziet gebeuren”.

    Helaas niet helemaal gelukt 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.