Startpagina dochterdag 2009

Gisteren, zaterdag 17 mei, vond weer een Startpagina dochterdag plaats. Ditmaal in het Dolfinarium Harderwijk. Hoewel ik al vier, vijf jaar beheerder ben van de peakoil startpagina had ik nog nooit zo een dag bijgewoond.

Ik was altijd een beetje bang dat de lange reistijd beloond zou worden met een knullig georganiseerd iets, dat de naam “event” niet mag wegdragen. Iets zoals de rommelmarkt van de lokale volleybalclub. Leuk, dat wel, maar het absoluut niet waard om een uur voor in de auto te zitten.

Waarom ging ik gisteren dan wel? Vorig jaar bestond Startpagina 10 jaar (of was het 15?). Voor die gelegenheid hebben ze alle beheerders een kleinigheidje gestuurd. Zag er professioneel uit. Ook het programma zag er goed uit. Een lezing over SEO (Search Engine Optimalisatie), een lezing over PR en het promoten van je website in de offline wereld, iets over affilitatemarketing. Veel thema’s die ik uitermate interessant vind.

En natuurlijk de locatie! Door een paar uur eerder te verschijnen, kon ik mooi de jonge bruinvis en de jonge walrus in alle rust bekijken. Jammer genoeg bleek de walrus een week eerder overleden te zijn.

Na het rondje toerist uithangen, begon het programma.

Mijn angst voor amateurisme was echt totaal nergens op gebaseerd. Het team van Startpagina (medewerkers van Ilse media, en vrijwilligers) hebben een pracht event neergezet. Een gesmeerd programma (met lezingen die natuurlijk wel wat uitliepen, dat hoort erbij) en een goede sfeer.

Leerzame lezingen, maar ook leerzame ontmoetingen. Nooit gedacht dat er speciale kappers waren voor zwart haar. En ook had ik nooit eerder gehoord van bioresonantie.

Ook het verhaal van Jim Stoltze (Maand zonder internet ) was interessant om naar te luisteren.

Heel typisch was ook de reactie van iedereen (minus één) die ik sprak toen ze hoorden dat ik de peakoil pagina deed: “Peakoil? Wat is dat?”.  Eén iemand merkte zelfs op dat ik pas sinds kort een pagina had, in plaats van de 5 jaar. Maar gelukkig had ik na de eerste 10 keer dat men het me vroeg een goede 30 seconden pitch klaar. En, ook handig, bij een van de lezingen kon ik het aan 100 mensen tegelijk uitleggen. Weer 170 man die weten wat peakoil betekent!

Volgend jaar weer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.