Overlast Oost-Europeanen

Ik kreeg een mailtje geforward. Normaal ben ik niet zo van de ketting-mail-acties (ze hebben zo een spammy karakter), maar deze boodschap wil ik wel verder brengen:

Er is ophef over de site van de PVV, waar je kunt klagen over de Oost-Europeanen. Men oefent druk op Rutte uit, om die site als ‘verwerpelijk’ af te keuren.Op de site kun je je ‘verhaal melden’ en met ja/nee aanvinken of je last hebt van overlast, crimineel gedrag, geweld e.d.

De actie waaraan je kunt meedoen is deze: ga naar de site en klik overal ‘nee’ aan. Het zou een goede guerrilla-actie zijn als we met z’n allen een soort kettingreactie kunnen veroorzaken en heel veel mensen gaan zeggen dat ze helemaal geen last hebben van Polen. Dat zou het hele PVV onderzoek verregaand beïnvloeden, in positieve zin. Wilders zegt dat hij met de uitkomst naar de minister stapt en zal dan ook moeten bekennen dat heel veel Nederlanders aangegeven hebben geen hinder van Oost-Europeanen te ondervinden. Doe mee,stop het haat en angst zaaien van Wilders, en zorg voor het enige juiste onderzoeksresultaat! Het kost je nog geen minuut:
http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl/

En stuur je deze mail dan ook nog even door naar zoveel mogelijk anderen!

Rineke van Houten
Journalist
T 020 7371467/06 55792892
www.rinekevanhouten.nl

Wat ik mooi vind aan deze actie is dat het recht doet aan iedereen: het recht van de PVV om een (vermeend) probleem te onderzoeken. Het doet recht aan het vermogen van elke burger om gebruik te maken van diens recht op vrije meningsuiting. Het doet recht aan de mensen die vinden dat er niets mis is met de Oost-Europeanen en… het doet recht aan de Oost-Europeanen: die hierdoor kunnen zien dat het merendeel van de Nederlanders helemaal niets tegen ze heeft.

Deze actie helpt om een breed en genuanceerd beeld te creëren, zonder daarbij de ogen te sluiten voor mogelijke problemen die wél bestaan.

 

This entry was posted in Diversen, immigratie en integratie, Nederland, Nederlandse samenleving, Overpeinzingen, politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply