Mijn ooglaserbehandeling (6): Verrassing!

letterkaart voor oogmeting

Het is vandaag bijna twee weken geleden sinds de behandeling. Twee weken die, als ik erop terugkijk, een stuk langer lijken te hebben geduurd.

Waarom? Vanwege het non-stop last hebben van mijn ogen. Scherpziende momenten worden afgewisseld met wat waziger momenten. Twee weken lang heb ik jeuk gehad, maar kon ik niet krabben (en nog steeds gaat dit door). Oogdruppels gaven soms verlichting, maar niet altijd voor de hele periode tot het volgende uur waarop ik ze mag toedienen. En dan is er natuurlijk het kloppende gevoel in het linkeroog, dat af en toe zo erg is, dat het lijkt alsof het niet meer in de oogkas past. Bij het sluiten van het oog, leek het net alsof het ooglid er niet eens meer overheen kon, zoveel druk voelde ik.

Dus veel ongemak. Ongemak waarover ik me zorgen maak. Vooral ook omdat het, zo leek het, met de dag erger werd. Net zolang tot ik een tussentijdse check bij de Nijmeegse vestiging van de kliniek af kon spreken.

Dus weer door alle meetapparatuur, terwijl de opticien rustig uitlegde dat alle symptomen die ik noem vaker voorkomen, inclusief een uitgebreide uitleg waardoor ze veroorzaakt worden. En inderdaad: de metingen leverden niets op waar ik me zorgen over zou

moeten maken.

Sterker nog, uit de metingen kwam een voor mij nogal verrassende uitkomst. Want ondanks de troebele en wazige momenten (die veroorzaakt worden door droogte en het algemene herstel van het gehele “zien”…. heb ik nu een gezichtsvermogen van 120% !

120%? Hoe kan dat? In het kort: door de opbouw van het netvlies, in combinatie met de lens, hoornvlies en alle onderdelen van het oog schijn ik 20% meer detail te kunnen onderscheiden dan de gemiddelde Nederlander! Ik zeg: wow!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.