Mijn ooglaserbehandeling (2)

Zaterdag, de dag nadat ik ben gelegerd wordt ik wakker van de wekker. Het is zeven uur ’s ochtends en gelukkig heb ik zo een enorm lelijke beschermbril op mijn gezicht, want ik wilde alweer in mijn ogen wrijven zoals ik dat elke dag doe. Maar helaas. Dat mag niet. Vandaag niet en de komende zes weken niet. Want als ik in mijn ogen wrijf, dan loop ik het risico dat het flapje dat gisteren is gemaakt (en teruggeplaatst) weer verschuift. En dat is niet al te best.

Moeilijk wakker worden dus. Met de slaap nog in mijn ogen begin ik aan het ontbijt. Extra duf ook, omdat ik ook nog eens niet mag douchen. Gelukkig duurt die regel iets minder lang dan zes weken: morgen mag ik weer lekker wakker worden onder het warme water. Het ontbijt loopt prima en natuurlijk neem ik ook gelijk de druppels. Eerst de antibiotica, dan -een kwartiertje later- de kunsttranen.
Het enige waar ik een beetje over in de war ben is dat ik mijn bril nergens kan vinden.

Rond kwart over acht, half negen, vertrekken we weer met de auto richting Amsterdam voor de controles. Rond een uur of tien zijn we daar. Onderweg hebben we nog twee stops moeten maken om te druppelen, maar verder geen problemen. De controle was een kwestie van een paar minuutjes. Weer kijken naar een plaatje dat wazig en scherper wordt, en dan de befaamde letterkaart.

Echt een kwestie van binnenhoppen en weer naar buiten. Alles bij elkaar duurde het misschien tien minuten voor we weer richting Nijmegen konden.

Thuis aangekomen trek ik me even terug in huis. Ik sta voor het raam en kijk om me heen. Verbaasd over hoe anders de wereld eruitziet. Met bril zag ik ook wel scherp, maar dat scherpe zicht is altijd begrensd door je montuur. Daarbuiten is het wazig.

Nu merk ik ook in de randen van mijn gezichtsveld dingen op. Dat werkt heel verwarrend, moet ik zeggen. Maar dat zal een kwestie van wennen zijn.

Wel irritant zijn die halo’s, die ik ’s avonds nog zie. Het schijnt dat die met een maand weg moeten zijn. Hopelijk wat sneller, want dinsdag moet ik weer -in het donker- naar het werk… over de snelweg.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.