Jeroen als Minister-President?

Sinds een jaartje ben ik niet meer gebonden aan een arbeidscontract. In die tijd heb ik een aantal losse klussen gedaan, voor diverse opdrachtgevers.

Leuke klussen, en als freelancer ben je lekker vrij om je uren zelf in te delen (met als gevolg dat ik de afgelopen maand of zo heel veel werk als het rotweer is, en ineens iets minder als de zon doorbreekt). Maar toch merk je dan ook dat een arbeidsovereenkomst wel voordelen heeft: je weet hoeveel uur je de komende week gaat maken en (niet geheel onbelangrijk) je hebt een relatieve zekerheid over het bedrag dat aan het eind van de maand op je rekening bijgeschreven wordt.

Dus was ik weer op zoek naar iets vasters. Stap 1 is dan natuurlijk het inschrijven op vacaturesites, die je vervolgens elke week (of dag) een mailtje sturen met “passende” functies.

Vanochtend kreeg ik een mail van een van die sites, en wel voor de functie van Minister-President. Kijk… dát is mij nou op het lijf geschreven.

Dus heb ik een brief geschreven. Wat denk je? Gaan ze me aannemen?

Geachte heer, mevrouw,

met de kennis van nu is duidelijk dat ik reeds jaren eerder had moeten solliciteren op de vacature van Minister-President. Immers, waar het om gaat is Nederland bestuurbaar te houden en onze welvaart zeker te stellen, binnen de kaders van een sociaal beleid.

Als primes inter pares zie ik het als belangrijkste taak om eenheid te creeëren binnen het kabinet. Een kabinet waarin alle betrokken ministers, ongeacht hun politieke kleur, staan voor dezelfde missie: Nederland door de huidige economische storm heen leiden en klaar maken voor de toekomst.

Als bedrijfseconomisch academicus heb ik voldoende intellectuele bagage om ons land ook veilig door de onvermijdelijke bezuinigingen heen te leiden. Bezuinigingen waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen, maar niet zoveel dat deze sterkste schouders eraan bezwijken.

Mijn geschiktheid voor de functie komt duidelijk aan het licht wanneer we de resultaat bekijken dat ik onlangs heb behaald bij een website waarin iedere Nederlander beleidsbeslissingen kan nemen die vervolgens worden doorberekend.
Mijn beslissingen leidden tot een Nederland wat weliswaar iets minder economische groei liet zien dan in de hoogtij-jaren van voor de crisis, maar wel een groei die duurzaam is. Een groei waarbij welvaart, welzijn en het welvaren van de planeet met elkaar in balans staan.

Ik sta voor een Nederland dat open staat voor iedereen, een Nederland waar iedere burger zijn mening mag, kan en durft te geven. Maar ook een Nederland waarin we, met elkaar, waarde hechten aan fatsoen. Een Nederland waar we onze mening geven zonder nodeloos kwetsend te zijn. Een Nederland waarin we met elkaar spreken en niet met de ruggen naar elkaar toe staan.

Dat is waar het om gaat, de komende jaren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.