Lux Sneak Preview – Rabbit Hole

Film: Rabbit HoleHoe pak je het leven op nadat je kind door een auto-ongeluk is overleden?  Dat is de centrale vraag in de film die deze week de Sneak van Lux was: Rabbithole.

Een gegeven ook waar legio films over gaan. Maar ik heb zelden een verfilming gezien die deze vraag zo zuiver, mooi en geloofwaardig lijkt te beantwoorden. In “Rabbit Hole” maken we kennis met een jong stel van wie de jonge zoon acht maanden geleden achter de hond aanrende en door een puber werd doodgereden. Ze gaan naar een praatgroep, en ze proberen de pijn te verwerken, elk op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Met als gevolg dat ze langzaam uit elkaar dreigen te groeien.

Bijzonder is dat de film, ondanks –of juist door- het langzame tempo, erg overtuigend gespeeld is. Met dialogen waarin de wederzijdse blikken stukken meer zeggen dan de gesproken teksten. Nicole Kidman heeft de kunst van het spreken-met-de-ogen tot een Hoge Kunst verheven.

“Rabbit Hole” is bijzonder knap gemaakt, met personages waarmee je jezelf kunt identificeren, wiens –soms vreemde- acties begrijpelijk zijn. Zoals iemand op de achterste rij zei: “Het is een beetje alsof je de Libelle zit te lezen”. Geen idee of het bij hem een compliment was, maar er zit wel iets in. De Libelle, dat is namelijk zo een blaadje voor gewone mensen, over gewone mensen. Geen opsmuk, gewoon het pure verhaal, waarvan je alleen maar kan hopen dat het jou in ieder geval nooit zal overkomen.

Knap geacteerd, mooi camerawerk en een strak uitgewerkte psychologische verhaallijn. Kortom: een goede film.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.