Een levensveranderende dag

Het is nu ongeveer half negen en het is gewoon een vrijdag. Hoewel, gewoon…. als het een gewone vrijdag was,  zou ik nu al een uur op mijn werk bezig zijn. Maar ik zit thuis. Ik ben net een half uur wakker en heb net ontbeten. Ruim twee uur later dan normaal. Ik heb langer geslapen en ben goed uitgerust. Dat is ook hard nodig, want vandaag is het de dag die mijn leven zal veranderen.

Ten goede, of ten slechte.

Vandaag is de laserbehandeling.

Om twaalf uur heb ik afgesproken met mijn vader die me naar Amsterdam zal rijden. Vroeg vertrekken in verband met de files en zo, want om 15:00 uur wordt ik in de kliniek verwacht. Dan beginnen er wat nieuwe onderzoekjes en een kort gesprekje. Waarschijnlijk met de nodige wachttijd ertussen, want in totaal moet ik rekening houden met een behandelduur van drie uur. Dus als het goed is, sta ik om zes uur weer buiten, met enorm brandende ogen en hopelijk scherp zicht.

Vreemd genoeg ben ik niet meer nerveus. Die nervositeit is eigenlijk afgelopen maandag bij het eerste vooronderzoek door de oogarts verdwenen. Het was maandag echt niet leuk, maar het is nu ook weer niet zo erg om er panisch van te worden.

Maar vanavond om deze tijd weten we dan hoe de vlag erbij staat…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.