Discriminatie bij KPN? Hoe kom je dáár nu bij?

Weer een nieuwtje uit de wereld van de politieke correctelingen die totaal doorslaan in hun streven naar gelijkwaardigheid over man en vrouw.

Man en vrouw zijn gelijkwaardig (maar niet gelijk) — mee eens
Meer vrouwen in hoge posities is een lovenswaardig streven — mee eens
Dus moeten we ervoor zorgen dat op hoge posten alleen nog maar vrouwen mogen reageren — What the funk?

En dat is dus precies wat KPN gaat doen.

Ad Scheepbouwer heeft in een interview met de Volkskrant aangegevan dat KPN ervoor kiest om “voor bepaalde functies alleen vrouwen voor te dragen”.

Als we het woordje “vrouwen” zouden vervangen door “mannen” zou de wereld te klein zijn, en zouden alle feministische en anti-discriminatie-organisaties vechten om als eerste een klacht bij de daartoe bevoegde instanties in te dienen. Maar als het om vrouwen gaat, dan is het goed?

Volgens Scheepbouwer verliest het bedrijf veel vrouwen, omdat die zich ondergewaardeerd voelen. Dus… moet je ze maar voortrekken? En die jongen dan, die al vanaf zijn 15 voor KPN werkt? Zich helemaal te pletter werkt voor die éne functie… diezelfde functie waar nu dus alleen maar vrouwen voor genomineerd worden? Heeft die geen recht op waardering?

Het hele concept van quota voor vrouwen vind ik al een paar bruggen te ver, maar om nu hardop uit te spreken dat voor een bepaalde functie (m/v) alleen de v-tjes mogen reageren is ronduit immoreel en naar ik vermoed nog illegaal ook.

Op dit moment heeft KPN 17 procent vrouwen in topfuncties. In het gehele concern bestaat het personeel voor 23 procent uit vrouwen. ,,Met name in het middenkader is een groter verloop van vrouwen. Veel vrouwen die vertrekken krijgen wel vergelijkbare functies in andere bedrijven. Dan is er sprake van verspilling van talent voor KPN. Dat is zonde.”

Wanneer leert men nu eens dat je geen talent moet verspillen… zowel mannelijk als vrouwelijk?

Positieve discriminatie komt misschien uit de allerbeste intenties voort, maar het werkt alleen maar tegen je. Ten eerste kan het ertoe leiden dat je de “beste” kandidaat negeert, omdat je zo nodig politiek correct moet zijn en dus maar die vrouw neemt die weliswaar goed geschikt, maar niet de beste is. Ten tweede is het funest voor de psychologische gesteldheid. Want als je een topfunctie wilt bereiken, dan wil je hem toch ook zelf bereiken!

Wat je als gelijkwaardig individu in ieder geval niet wilt, is het gevoel krijgen dat je een bepaalde positie alleen bereikt omdat mensen je zo nodig wilden matsen omdat je toevallig vrouw/allochtoon/jong/oud/gehandicapt/homo/whatever bent.

One comment

  1. Pingback: Nog meer positief-discriminerende onzin | Jeroen Langendam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.