Wie is Jeroen Langendam

Geboortejaar: 1979

Opleidingen:

HAVO (1996)
VWO (1998)
HEAO-Management, economie en Recht (2003)
WO Bedrijfseconomie (2007)
NIMA Generieke Marketing-B2 (2009)

Werk:

2/2015 – 8/2015    Adviseur Bedrijfsvoering (a.i.)
Lindenhout
In het kader van zwangerschapsvervanging treed ik bij Lindenhout op als Adviseur Bedrijfsvoering. Hierbij hou ik me bezig met rapportages en (project-)verantwoording, ondersteun ik de regiomanager, ben ik contactpersoon richting zorginkopers en ben ik betrokken bij het inrichten van het facturatieproces en MI-systeem. Dit alles terwijl de decentralisatie van de Jeugdzorg in volle gang is.

2/2014 – 6/2014    Financieel Adviseur (pt)
True Nature Foundation
Bedrijfseconomisch advies met betrekking tot een voorgenomen overname van een hotel in Gambia.

7/2013 – januari 2014 Financieel Manager
Zorg Invest / MRDM / The Bean Machine

Alle financiële zaken, van boekhouding en verzekeringen tot het mede-aanvragen van subsidies.

3/2012 tot 03/2013        Bedrijfseconomisch adviseur / Processcontroller
Stichting Pluryn

  • Rapportage declaratieverkeer en omzetrisico’s
  • Vormgeven facturatie Onderaanneming en PGB’s
  • Financiële rapportages

6/2010 tot 3/2012:         Beleidsmedewerker Financiën
Stichting Speciaal Onderwijs Noord- en Midden-Limburg
Alle activiteiten binnen de finance functie op beleidsniveau:  Hiertoe behoorde het voeren van de begrotingsgesprekken, de P&C-cyclus, het adviseren rondom het Treasurybeleid en beleggingsbeslissingen (portefeuillewaarde € 5,5 mln in obligaties) en het leveren van ondersteuning op financiën rondom het reorganisatieplan en de onderhandelingen over het Sociaal Plan. Tenslotte heb ik de control op financiën van het Project “Talentencampus” (bouwproject van € 10 mln) gevoerd.

6/2009 tot 6/2010         Zelfstandig marketeer/online campaigner
ZZP
Adviseren en implementeren van (online) promotieactiviteiten

Online verkiezingscampagne (incl. social media) gevoerd voor Gemeentelijke en Provinciale verkiezingen, “personal branding” websites gevoerd voor lijsttrekker en voor een academicus, advisering en uitvoer marketing rondom boekpublicatie verzorgd.

4/2008 tot 6/2009:         Marketingmedewerker uitgeverij
F&L Publishing Group
Alle marketingactiviteiten voor een uitgever van (o.m) computertijdschriften. Opzetten (barter-)deals ter promotie bladen,organisatie events (aanwezigheid op HCC dagen, AutoRAI “Autokenner v/h Jaar verkiezing, e.d.), “Stoppers” en cross-selling, Opzetten abonnementenacties

9/2007 tot 3/2008          Interim Finance Professional
Yacht
Financiële interim-opdrachten
Voor een energiebedrijf: opsporen achterstallige betalingen door niet-sluitende administratie, voor een woningcorporatie: Treasurybeheer

9/2004-9/2005               Assistent-Afdelingsmanager
Lukas Klamer/Makro

Aansturen team van vijf verkoopmedewerkers

12/2003-7/2004             Administratief medewerker
Essent Netbeheer Brabant
Oplossen probleemgevallen bij switch-klanten

 

Websites

Actief:

www.backpackeninaustralie.nl
opgezet terwijl ik in de Ziektewet zat. Mijn eerste website ooit, oorspronkelijk in html, nu in joomla. Ik ben hiermee begonnen omdat ik ten tijde van mijn eigen backpack-periode, en de voorbereiding daarop, ontdekte dat er geen niet-commerciële en onafhankelijke (Nederlndse) informatiebronnen waren. De site bestaat nu ruim 5 jaar en voorziet duidelijk nog steeds in een behoefte.

www.lekkerlezen.net
de titel zegt het eigenlijk al: www.lekkerlezen.net gaat over boeken. Met recensies van meerdere boekenwurmen streeft www.lekkerlezen.net ernaar om een betrouwbare informatiebron voor andere boekenliefhebbers te zijn. Eerlijk en recht-door-zee. Voor mij is LekkerLezen een fijne hobby en een goed excuus om af en toe eens helemaal in een goed boek te kunnen wegzinken.

 

Beëindigd:

Peakoil-startpagina
ik kwam in 2004 in aanraking met een Amerikaanse site waar een enorm doemscenario werd geschetst. Ik ben niet zo van de samenzweringen en doemscenario’s, maar dit verhaal klonk plausibel. Google en allerlei andere bronnen hielpen mij aan meer informatie, van zowel aanhangers van de peakoil-theorie, alsook tegenstanders. De aanhangers hadden de sterkste argumenten.

Peakoil is een uiterst belangrijk fenomeen, en een enorm goede reden om vaart te maken met duurzame energie. Helaas is het ook een reden die bij het grote publiek onbekend is, en bij een ander deel nog wordt ontkent. Mijn bijdrage aan het verspreiden van de kennis: peakoil.startpagina.nl

www.duurzaamheidsforum.nlHet irriteerde me dat “Duurzaamheid” te eenzijdig bekeken wordt. Soms lijkt het alsof duurzaam en co2-neutraal hetzelfde betekenen. Duurzaamheidsforum.nl gaf duurzaamheid weer vanuit een integrale, holistische visie, waarbij de ecologische waarden (milieu) van groot belang zijn, maar ook de sociale kant (fair trade, mensenrechten, gelijkheid) en de economische kant (geen winst = failliet = niet duurzaam) belicht worden. Deze site is beëindigd omdat er steeds meer soortgelijke initiatieven kwamen, met een grotere slagkracht, waardoor duurzaamheidsforum.nl weinig meerwaarde meer bood.

Sociale netwerken

LinkedIn
Hyves (slapend)
Twitter: @jeroenla

Passies

Ik geloof dat de manier waarop onze samenleving nu is ingericht niet juist is. Ik geloof dat we meer moeten doen met duurzame energie (vanwege peakoil, maar ook vanwege de klimaatveranderingen en omdat we als mensheid niet de enige soort zijn die op deze wereld rondlopen). Ik geloof dat het mogelijk is een duurzame economie op te bouwen, waarbij nog best wat te genieten valt! Bovendien geloof ik dat de “linkse” idealen van solidariteit en onderlinge steun prima te combineren moeten zijn met een zakelijke, “rechtse” benadering. Ik geloof in een gezonde, duurzame economie, waarin we elkaar zien staan en waar nodig helpen.

Daarnaast verspil ik veel te veel tijd aan: computers, lezen (voor lekkerlezen.net), games.
Het is fantastisch wat er allemaal kan. Het is jammer dat ik nooit in staat zal zijn alles te kunnen, maar beetje bij beetje leer ik steeds meer systemen kennen.

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.